Palvelut

Tuotantotiloille

Otamme näytteitä vastaan myös suoraan eläinten omistajilta.

Tutkimusvalikoimassa mm:

Tutkimusvalikoiman ja hinnaston löydät täältä >>

Näytteenotto-ohjeita löydät täältä >>

Huom! Eläimen sairastuessa tulee omistajan olla aina yhteydessä eläinlääkäriin. Sairauteen liittyvä näytteidenotto, tulosten tulkitseminen ja diagnoosin tekeminen sekä sairauden kontrollointi vaativat aina eläinlääkärin ammattitaitoa. Terveydenhuollollisten uloste-, poskisolu- ja karvanäytteiden ottaminen onnistuu kuitenkin tilalla omatoimisestikin. Usein näitä näytteitä otetaan itse eläinlääkärin ohjeistamana. Verinäytteen saa ottaa vain eläinlääkäri tai muu näytteenottoon asianmukaisen koulutuksen saanut ja riittävät tiedot ja taidot omaava henkilö. (HE 30/1999)

Näytteenottovälineitä ja lähetyslaatikoita voit tilata veloituksetta tilauslomakkeellamme >>
Sopimusmeijereidemme tuottajat saavat välineitä ja lähetyslaatikoita omalta meijeriltään.

Näytteen toimitus

Toimitusohjeet ja -tavat löydät täältä >>

Lähetteen teko

Sähköinen lähete Laboratoriopalvelussa
Tutkimuslähete kannattaa tehdä sähköisesti Movetin Laboratoriopalvelussa >>

Miksi sellainen kannattaa tehdä?

  • näet ajantasaiset hinnat
  • näet koko tutkimusvalikoiman
  • näytteet saadaan nopeammin alysoitavaksi
  • virheiden mahdollisuus pienenee

Katso lähetteen teko-ohjeet täältä >>
Kokeile rohkeasti ja soita jos ei meinaa onnistua, neuvomme mielellämme. Puhelinnumero: 050 502 0770
Arvomme aika ajoin sähköisen lähetteen tekijöille Movetin eläinaiheisia T-paitoja.

Paperilähete
Jos sähköisen lähetteen teko ei jostain syystä ole mahdollista, otamme vastaan myös paperilähetteitä. Lähetteet löydät täältä >>

Tulokset ja laskutus

Kun tulokset ovat valmiit, lähetämme tulokset kaikkiin antamiisi sähköpostiosoitteisiin ja sen lisäksi ne tallentuvat Movetin Laboratoriopalveluun omille tunnuksillesi. Sieltä ne on saatavilla jatkossakin.

Sopimusmeijereillä on erilaisia käytäntöjä tulosten (utaretulehdus-qPCR ja progesteronitulokset) siirtymisessä tuottajaportaaleihin ja niistä Nasevaan. Tarkempia tietoja tuottajat saavat omalta meijeriltään. Tulosten siirtämistä varten laboratorio tarvitsee asiakastietoihin tuottajatunnuksen ja meijerin hankintaosuuskunnan tunnuksen.

Sopimusmaidontuottajiemme laskutus tapahtuu meijerin kautta suoraan maitotilistä. Muut laskutukseen liittyvät käytäntömme löydät täältä >>

Säännöllinen yhteistyö

Mikäli olet kiinnostunut käyttämään laboratoriopalveluitamme säännöllisesti työsi tukena, sinulla on mahdollisuus saada kuluttajahinnoistamme alennusta. Ota yhteyttä, niin laitetaan yhteistyökuviot kuntoon!

Tärkeitä linkkejä

Näytteet, tutkimuspyynnöt ja tulokset liitetään potilaan tietoihin lähettäjän antamien tietojen perusteella. Movetin vastuu rajoittuu tutkimusten uudelleen analysointiin, joko samasta tai uudesta näytteestä. Mikäli uuden näytteen toimittaminen ei ole kohtuudella mahdollista, voidaan tutkimukset tapauskohtaisesti jättää veloittamatta. Missään tapauksessa Movetin vastuu ei ylitä pyydettyjen tutkimusten hintaa, eikä Movet vastaa välillisistä vahingoista miltään osin.