Palvelut

Palvelut hevosten omistajille

Otamme näytteitä vastaan myös suoraan eläinten omistajilta.

Seuraamalla erilaisten veriarvojen, kuten lihasarvojen, muuttumista valmennuksen aikana voit optimoida hevosyksilölle sopivan valmennusohjelman ja ruokinnan. Ruokintaan saat apua esimerkiksi Hevostietokeskuksen Hopti-ruokintaohjelmasta. Opit tietämään kuinka valmennettavasi palautuu harjoituksista, milloin voit koventaa harjoittelua ja milloin hevonen on valmis kilpailuun. Myös kilpailukaudella on tärkeää seurata erityisesti rasittavien kilpailusuoritusten jälkeistä palautumista, jotta voit ennaltaehkäistä mm. rasitusvammojen syntyä. Etenkin tulehdus- ja lihasarvojen tarkistamisella ennen kilpailusuoritusta voit huolehtia siitä että hevonen on terveytensä puolesta valmis suoritukseen.

Valikoimassa mm:

Tutkimusvalikoiman ja hinnaston löydät täältä >>

Näytteenotto-ohjeita löydät täältä >>

Huom! Eläimen sairastuessa tulee omistajan olla aina yhteydessä eläinlääkäriin. Sairauteen liittyvä näytteidenotto, tulosten tulkitseminen ja diagnoosin tekeminen sekä sairauden kontrollointi vaativat aina eläinlääkärin ammattitaitoa. Terveydenhuollollisten uloste-, poskisolu- ja karvanäytteiden ottaminen onnistuu kuitenkin tilalla omatoimisestikin. Usein näitä näytteitä otetaan itse eläinlääkärin ohjeistamana. Verinäytteen saa ottaa vain eläinlääkäri tai muu näytteenottoon asianmukaisen koulutuksen saanut ja riittävät tiedot ja taidot omaava henkilö. (HE 30/1999)

Näytteenottovälineitä ja lähetyslaatikoita voit tilata veloituksetta tilauslomakkeellamme >>

Näytteen toimitus

Toimitusohjeet ja -tavat löydät täältä >>

Lähetteen teko

Sähköinen lähete Laboratoriopalvelussa
Tutkimuslähete kannattaa tehdä sähköisesti Movetin Laboratoriopalvelussa >>

Miksi sellainen kannattaa tehdä?

  • näet ajantasaiset hinnat
  • näet koko tutkimusvalikoiman
  • näytteet saadaan nopeammin alysoitavaksi
  • virheiden mahdollisuus pienenee

Katso lähetteen teko-ohjeet täältä >>
Kokeile rohkeasti ja soita jos ei meinaa onnistua, neuvomme mielellämme. Puhelinnumero: 050 502 0770

Paperilähete
Jos sähköisen lähetteen teko ei jostain syystä ole mahdollista, otamme vastaan myös paperilähetteitä. Lähetteet löydät täältä >>

Tulokset ja laskutus

Kun tulokset ovat valmiit, lähetämme tulokset kaikkiin antamiisi sähköpostiosoitteisiin ja sen lisäksi ne tallentuvat Movetin Laboratoriopalveluun omille tunnuksillesi. Sieltä ne on saatavilla jatkossakin.

Laskutukseen liittyvät käytäntömme löydät täältä >>

Säännöllinen yhteistyö

Mikäli olet kiinnostunut käyttämään laboratoriopalveluitamme säännöllisesti esimerkiksi valmennuksesi tukena,  sinulla on mahdollisuus saada kuluttajahinnoistamme alennusta. Ota yhteyttä, niin laitetaan yhteistyökuviot kuntoon!

Tärkeitä linkkejä

Hyödyllistä kirjallisuutta:

  • Grönberg, P. Hevosen ABC. ISBN 951-98744-0-2.
  • Kinnunen, S. Hevosten valmennusfysiologian perusteet. ISBN 952-5256-05-7.
  • Hinchcliff, K. et al. Equine Exercise Physiology. ISBN 978-0-7020-2857-1

Näytteet, tutkimuspyynnöt ja tulokset liitetään potilaan tietoihin lähettäjän antamien tietojen perusteella. Movetin vastuu rajoittuu tutkimusten uudelleen analysointiin, joko samasta tai uudesta näytteestä. Mikäli uuden näytteen toimittaminen ei ole kohtuudella mahdollista, voidaan tutkimukset tapauskohtaisesti jättää veloittamatta. Missään tapauksessa Movetin vastuu ei ylitä pyydettyjen tutkimusten hintaa, eikä Movet vastaa välillisistä vahingoista miltään osin.