Näytteiden lähetys

Lähetys Postin kautta

 • Lähetys on valmiiksi maksettu vastauslähetys
 • Movetin lähetykset jaetaan kaikkina arkipäivinä, myös tiistaisin.
 • Posti vaatii että kaikki eläinperäiset näytteet kulkevat kelta-mustissa pakkauksissa. Tilaa laatikoita ja tarroja veloituksetta täältä>>
 • Toimita lähetys aina sisälle postiin
 • Posti toimittaa näytteitä laboratorioon myös lauantaisin (lauantaijakelun ohje täällä)
 • Suojaa näytteet jäätymiseltä ja kuumentumiselta
 • Ota näytteitä lähettäessäsi huomioon myös viikonloput ja arkipyhät
 • Huomioithan että monet näytteet eivät säily huoneenlämpötilassa viikonlopun yli, vaan ne tulisi saada perille viimeistään lauantaina tai lähettää vasta maanantaina.
 • Huom! Lähetyslaatikko ei saa olla niin täyteen pakattu, että se pullistuu.

Lähetystiedot:

Movet Oy, Kuopio
Tunnus 5017683
71006 VASTAUSLÄHETYS

Pakkausohjeet:

VERINÄYTTEET: Movetilta saataviin kelta-mustaraidallisiin lähetyslaatikoihin. Voit tilata laatikoita täältä. Käytä mukana tulevia pakkaustarvikkeita. Näyteputkia ei saa lähettää kirjekuoressa, koska postin automaattinen lajittelu saattaa rikkoa näyteputket. EU-lainsäädäntö edellyttää, että postin kuljetettavaksi tarkoitetut biologiset (veri)näytteet tulee pakata asianmukaisesti niin, ettei muulle postille aiheudu vaaraa.

ULOSTENÄYTTEET: Voidaan lähettää tavalliseen pahvilaatikkoon pakattuina, johon on liimattu Movetin kelta-musta vastauslähetystarra. Jos tarroja ei ole saatavilla, lisää lähetykseen merkintä: ”Eläinperäinen näyte – vapautettu” ja tee pakkaukseen kelta-mustaa raidoitusta esim. piirtämällä. Voit myös tulostaa itse tarratiedoston (värillisenä) ja liimata sen laatikkoosi: Itse tulostettava tarra >>

MUUT KIINTEÄT NÄYTTEET: Muut kiinteät näytteet, kuten poskisolunäytteet, kulkevat tarvittaessa pahvisessa kirjekuoressa tai kuplamuovikuoressa, johon on liimattu Movetin kelta-musta vastauslähetystarra. Jos tarroja ei ole saatavilla, lisää lähetykseen merkintä: ”Eläinperäinen näyte – vapautettu” ja tee pakkaukseen kelta-mustaa raidoitusta esim. piirtämällä. Voit myös tulostaa itse tarratiedoston (värillisenä) ja liimata sen laatikkoosi: Itse tulostettava tarra >>

DERMATOFYYTTINÄYTTEET: Tartuntavaaran takia dermatofyyttinäytteet tulee lähettää kelta-mustaraidallisissa lähetyslaatikoissa.

Kiireellinen lähetys

Mikäli lähetys on kiireellinen ja sen seuraavaksi aamuksi perille saapuminen halutaan varmistaa, varustetaan lähetys myös pikakirjeen tarroilla (Exprès-viivakooditarra). Lähetystunnuksella voi postin sivuilla seurata lähetyksen kulkua. Pikalähetyksestä veloitamme 3 € alv 24 %.

 • 96–99 -alkuisista postinumeroista postin kulku voi olla hieman hitaampaa (poislukien kunnat Rovaniemi, Kemijärvi, Pelkosenniemi, Salla ja Savukoski). Tarkistathan postitoimipaikastasi mihin aikaan lähetys on jätettävä, että se ehtii seuraavaksi päiväksi perille.

Lauantaiksi perille

Katso lauantaijakelun ohjeet täältä >>

 • Suomalaista palvelua

 • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

  Liity joukkoomme

 • Asiakkaamme kertovat:

  "Aivan mielettömän hyvä asiakaspalvelu... en olisi ikinä selvinnyt tästä itse, ilman sen ihanan ihmisen apua joka teki siellä päässä minulle kaiken alusta loppuun asti. Tulokset tuli juuri niin kun luvattiin ja niin selvästi että minäkin ymmärsin. Tulen käyttämään teidän palveluja jatkossakin ja suosittelen teitä myös muille. Kiitos teille todella paljon!"