Näytteiden lähetys

Lähetys Postin kautta

 • Lähetys on valmiiksi maksettu vastauslähetys
 • Posti vaatii että kaikki eläinperäiset näytteet kulkevat kelta-mustissa pakkauksissa. Tilaa laatikoita ja tarroja veloituksetta täältä>>
 • Toimita lähetys aina sisälle postiin.
 • Posti toimittaa näytteitä laboratorioon myös lauantaisin (lauantaijakelun ohje täällä)
 • Suojaa näytteet jäätymiseltä ja kuumentumiselta
 • Ota näytteitä lähettäessäsi huomioon myös viikonloput ja arkipyhät.
 • Huomioithan että monet näytteet eivät säily huoneenlämpötilassa viikonlopun yli, vaan ne tulisi saada perille viimeistään lauantaina tai lähettää vasta maanantaina.

Lähetystiedot:

Movet Oy, Kuopio
Tunnus 5017683
71006 VASTAUSLÄHETYS

HUOM! Uusi vastauslähetystunnus

Vuonna 2018 pika- ja lauantailähetyksissä saa Postin mukaan käyttää ainoastaan uutta vastauslähetystunnusta: 71006. Jos lähetyslaatikossasi on vanha tunnus (70006) tee näin:

 • Yliviivaa laatikossa/tarrassa oleva vanha tunnus
 • Kirjoita uusi tunnus selkeällä käsialalla esim. mustalla tussilla

Pakkausohjeet:

VERINÄYTTEET: Movetilta saataviin kelta-mustaraidallisiin lähetyslaatikoihin. Voit tilata laatikoita täältä. Käytä mukana tulevia pakkaustarvikkeita. Näyteputkia ei saa lähettää kirjekuoressa, koska postin automaattinen lajittelu saattaa rikkoa näyteputket. EU-lainsäädäntö edellyttää, että postin kuljetettavaksi tarkoitetut biologiset (veri)näytteet tulee pakata asianmukaisesti niin, ettei muulle postille aiheudu vaaraa.

ULOSTENÄYTTEET: Voidaan lähettää tavalliseen pahvilaatikkoon pakattuina, johon on liimattu Movetin kelta-musta vastauslähetystarra. Jos tarroja ei ole saatavilla, lisää lähetykseen merkintä: ”Eläinperäinen näyte – vapautettu” ja tee pakkaukseen kelta-mustaa raidoitusta esim. piirtämällä. Voit myös tulostaa itse tarratiedoston (värillisenä) ja liimata sen laatikkoosi: Itse tulostettava tarra >>

MUUT KIINTEÄT NÄYTTEET: Muut kiinteät näytteet, kuten poskisolunäytteet, kulkevat tarvittaessa pahvisessa kirjekuoressa tai kuplamuovikuoressa, johon on liimattu Movetin kelta-musta vastauslähetystarra. Jos tarroja ei ole saatavilla, lisää lähetykseen merkintä: ”Eläinperäinen näyte – vapautettu” ja tee pakkaukseen kelta-mustaa raidoitusta esim. piirtämällä. Voit myös tulostaa itse tarratiedoston (värillisenä) ja liimata sen laatikkoosi: Itse tulostettava tarra >>

DERMATOFYYTTINÄYTTEET: Tartuntavaaran takia dermatofyyttinäytteet tulee lähettää kelta-mustaraidallisissa lähetyslaatikoissa.

Kiireellinen lähetys

Mikäli lähetys on kiireellinen ja sen seuraavaksi aamuksi perille saapuminen halutaan varmistaa, varustetaan lähetys myös pikakirjeen tarroilla (Exprès-viivakooditarra). Lähetystunnuksella voi postin sivuilla seurata lähetyksen kulkua. Pikalähetyksestä veloitamme 3 € alv 24 %.

Lauantaiksi perille

Katso lauantaijakelun ohjeet täältä >>

 • Helppoutta elämääsi

  Rekisteröitymällä asiakkaaksemme pääset käyttämään palveluitamme helposti ja nopeasti sähköisesti, mikä säästää aikaa ja vaivaa.
  Rekisteröityminen on täysin ilmaista.

  Rekisteröidy palveluumme

 • Elintärkeitä vastauksia

 • Vieraile T-paitakaupassa

  Sieltä löydät huippusuositut eläinpaitamme.

  Siirry kauppaan