Palvelut

Tuotantotiloille

Otamme näytteitä vastaan myös suoraan eläinten omistajilta. Eläimen sairastuessa tulee omistajan olla aina yhteydessä eläinlääkäriin. Sairauteen liittyvä näytteidenotto, tulosten tulkitseminen ja diagnoosin tekeminen sekä sairauden kontrollointi vaativat aina eläinlääkärin ammattitaitoa. Terveydenhuollollisten uloste-, poskisolu- ja karvanäytteiden ottaminen onnistuu kuitenkin kotioloissakin. Usein näitä näytteitä otetaan itse myös eläinlääkärin ohjeistamana. Tarkempia näytteenotto-ohjeita eri tutkimuksiin löytyy laboratoriokäsikirjastamme.

Tuotantoeläimille tarjoamme mm. utaretulehduspatogeenien PCR -tutkimukset päivittäin niin arkisin kuin lauantaisinkin, utaretulehdusviljelyt, maidon progesteronimääritykset, seleenimääritykset veri- ja maitonäytteistä sekä pälvisilsan nopeat PCR-tutkimukset. Näytteenottovälineitä ja lähetyslaatikoita voit tilata veloituksetta nettisivuiltamme. Yhteistyömeijereiden tuottajat saavat välineitä omalta meijeriltään.

Tulosten valmistumisesta ilmoitamme tekstiviestillä. Tulokset lähetämme kaikkiin annettuihin sähköpostiosoitteisiin ja lisäksi ne tallentuvat henkilökohtaiseen laboratoriopalveluun, josta ne ovat saatavilla jatkossakin. Utaretulehdus-PCR ja progesteronitulokset toimitamme lisäksi suoraan Uuma-tuottajaportaaliin sekä useisiin Datala Oy:n meijerikohtaisiin tuottajaportaaleihin, joista ne siirtyvät myös suoraan Nasevaan. Kaikkien siirtoon tarvittavien tietojen kirjautumisen varmistat, kun teet lähetteet suoraan sähköisesti osoitteessa movet.provet.fi

Mikäli olet kiinnostunut käyttämään laboratoriopalveluitamme säännöllisesti työsi tukena, on sinulla mahdollisuus saada kuluttajahinnoistamme alennusta. Ota yhteyttä, niin laitetaan yhteistyökuviot kuntoon! Mikäli tarvitset suuremman määrän määrityksiä, esimerkiksi koko karjan skriinaukseen E-vitamiinin tai seleenin osalta, kannattaa tutkimuksille pyytää erillinen tarjous.

Tutkimusvalikoimaa pääset tutkimaan tästä>>

* Salmonellan osalta emme vielä ole Eviran elintarvikelain (23/2006) ja/tai eläintautilain (55/1980) nojalla hyväksymä laboratorio, joten emme tutki salmonellaa tuotantoeläinten ulostenäytteistä. Tuotantoeläimistä ja tuotantoympäristöstä salmonellaa tutkivien hyväksyttyjen laboratorioiden lista löytyy Eviran nettisivuilta.