Palvelut

Palvelut lemmikkien omistajille ja kasvattajille

Otamme näytteitä vastaan myös suoraan eläinten omistajilta. Eläimen sairastuessa tulee omistajan olla aina yhteydessä eläinlääkäriin. Sairauteen liittyvä näytteidenotto, tulosten tulkitseminen ja diagnoosin tekeminen sekä sairauden kontrollointi vaativat aina eläinlääkärin ammattitaitoa. Terveydenhuollollisten uloste-, poskisolu- ja karvanäytteiden ottaminen onnistuu kuitenkin kotioloissakin. Usein näitä näytteitä otetaan itse myös eläinlääkärin ohjeistamana. Tarkempia näytteenotto-ohjeita eri tutkimuksiin löytyy tallennettavasta laboratoriokäsikirjastamme.

Mikäli tarvitset virallisen todistuksen tuloksista (esim. geenitesteistä), liitä näytteiden mukaan eläinlääkärintodistus eläimen tunnistamisesta. Kissa- ja Kennelliiton sivuilta löytyy valmiita pohjia tälläistä eläinlääkärintodistusta varten. Koirien DNA-tunnisteita ja polveutumistutkimuksia varten täytyy lähettää Movetin lähetteen lisäksi Kennelliiton virallinen lähetepohja.

Verinäytteen saa ottaa vain eläinlääkäri tai muu näytteenottoon asianmukaisen koulutuksen saanut ja riittävät tiedot ja taidot omaava henkilö. (HE 30/1999)

Myönnämme kasvattajille 10 % alennusta ovh-hinnoistamme. Ilmoitathan tiedon viimeistään lähetettä tehdessäsi, jotta osaamme antaa alennuksen. Alennusta ei anneta geenitesteistä eikä DNA-tunnisteista. Sähköistä lähetettä tehdessäsi näet laboratoriojärjestelmässä valmiiksi alennetut hinnat.

Yhteistyölaboratorioidemme laajasta tutkimusvalikoimasta löytyy erittäin runsaasti geneettisiä tutkimuksia. Mikäli tarvitsemaanne tutkimusta ei löydy perustutkimusvalikoimastamme, ottakaa yhteyttä laboratorioon, niin selvitämme tutkimuksen saatavuuden.

Tutkimusvalikoimaan pääset tästä>>

Lähetteen voit tehdä suoraan sähköiseen laboratoriopalveluun osoitteessa movet.provet.fi