Laboratoriokäsikirja

Tutkimukset aakkosjärjestyksessä

Takaisin hakutuloksiin

Siedätyshoidot

Siedätyshoitoa käytetään allergiaoireiden lieventämiseen. Se ei paranna allergiaa, vaan hoito jatkuu yleensä potilaan loppuelämän ajan. Siedätyshoidon ohella allergiaoireita voidaan lieventää vähentämällä allergeenikontakteja tai mahdollisuuksien mukaan poistamalla jotkin allergeenit elinympäristöstä kokonaan. Kortisonivalmisteita ei suositella käytettäväksi samaan aikaan siedätyshoidon kanssa. Mahdollisia oireita voi yrittää lieventää esimerkiksi antihistamiineilla. 

Testitulosten perusteella immunoterapiaan suositellaan valitsemaan positiivisen tuloksen antaneet allergeenit, jotka ilmoitetaan tulosraportissa punaisella värillä. Koska siedätyshoitoon voidaan valita vain rajallinen määrä allergeeneja, tulee positiiviset tulokset aina suhteuttaa potilaan kliiniseen tilaan ja elinympäristöön. 

Siedätyshoitovalmisteena eläinlääkäri voi käyttää Nextmunen Artuvetrin® Therapy siedätyshoitovalmistetta, jotka toimittaa Oriola. Artuvetrin® -allergeenien valinnassa eläinlääkäreiden apuna on tarvittaessa IDEXXin eläinlääkärikonsultaatiopalvelu. Halutessaan voi edelleen tilata HESKAn tuotteita (suihke- eli sublingual, ALLERCEPT® Therapy Drops tai pistosvalmiste subcutaneous, ALLERCEPT® Therapy Shots), jotka toimittaa Sammon apteekki. 

Tilauskaavakkeet ym. Lomakkeet

Artuvetrin tilaukset Oriolan asiakaspalvelu:

elainlaakarit@oriola.com
Puh. 010 429 557 (eläinlääkäreiden asiakaspalvelu) 

Heskan valmisteiden tilaukset Sammon apteekki: 

sammon.apteekki@apteekit.net
Puh. (03) 314 18 700 

Päivitetty: 14.11.2023