Laboratoriokäsikirja

Tutkimukset aakkosjärjestyksessä

Takaisin hakutuloksiin

Cardiopet® proBNP (ELISA) (koira)

Nt-Pro-BNP eli B-tyypin N-terminaalinen propeptidi on hormoni, jota vapautuu verenkiertoon pääasiassa sydänkammioiden soluista kammiopaineen noustessa ja solujen venyttyessä. Sitä hyödynnetään pääasiassa sydämen vajaatoiminnan laboratoriodiagnostiikassa, mutta se reagoi myös muuhun sydämen kuormitukseen. Nt-Pro-BNP- tuloksia voidaan käyttää tukena päätettäessä kalliista jatkodiagnostiikasta tai erikoislääkärille lähettämisestä, sillä se voidaan tutkia helposti osana rutiiniverikokeita.

Cardiopet® proBNP-tutkimus mittaa Nt-Pro-BNP-pitoisuutta, tulokset ovat kvantitatiivisia ja helposti ymmärrettäviä, ja niiden mukana toimitetaan jatkoa ohjaavat tulkintaohjeet. Tämä mahdollistaa paremman hoidon, kun diagnoosi voidaan tehdä aikaisemmin ja hoitoa pystytään seuraamaan. Koirapotilaan perustaso kannattaa selvittää seurantaa varten heti kun sivuääni havaitaan ensimmäisen kerran.

Vastausaika:

4–6 arkipäivää (yhteistyössä IDEXX-laboratorion kanssa)

Näytetyyppi:

0,3 ml eroteltua EDTA-plasmaa. Näyte tulee erotella mahdollisimman pian näytteenoton jälkeen. Voimakas hemolyysi häiritsee mittausta. Eroteltu näyte säilyy jääkaappilämpötilassa 7 vrk ja pidempään pakastettuna.

Menetelmä:

ELISA

Tulkinta:

Tulokset toimitetaan IDEXX:n englanninkielisenä tulosraporttina toimintaohjeineen.
IDEXX Interpretative Criteria for dogs>>

Päivitetty: 11.12.2023

  • Palveleva laboratorio

  • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

    Liity joukkoomme

  • Asiakkaamme kertovat:

    "Erinomaisesti hoidettu kokonaisuudessaan, arvosana 10+. Hyvää ja ajantasaista yhteydenpitoa. Ystävällistä ja ammattitaitoista neuvontaa puhelimitse koskien näytteenottoa. Kiitokset :)"