Laboratoriokäsikirja

Tutkimukset aakkosjärjestyksessä

Takaisin hakutuloksiin

Cardiopet® proBNP (ELISA) (kissa)

Pro-BNP eli B-tyypin N-terminaalinen propeptidi on hormoni, jota erittyy pääasiassa sydänkammioiden soluista kammiopaineen noustessa ja solujen venyttyessä. Sitä hyödynnetään pääasiassa sydämen vajaatoiminnan laboratoriodiagnostiikassa, mutta se reagoi myös muuhun sydämen kuormitukseen. Pro-BNP- tuloksia voidaan käyttää tukena päätettäessä kalliista jatkodiagnostiikasta tai erikoislääkärille lähettämisestä, sillä se voidaan tutkia  osana rutiiniverikokeita.

Cardiopet® proBNP-tulokset ovat kvantitatiivisia ja helposti ymmärrettäviä, ja niiden mukana toimitetaan jatkoa ohjaavat tulkintaohjeet. Tämä mahdollistaa paremman hoidon, kun diagnoosi voidaan tehdä aikaisemmin ja hoitoa pystytään seuraamaan. Kissapotilaat, joilla tiedetään olevan kohonnut sydänsairauden riski, kannattaa seuloa vaikka oireita ei vielä olisi havaittavissa.

Vastausaika:

4–6 arkipäivää  (yhteistyölaboratorio)

Näytetyyppi:

0,3 ml seerumia tai EDTA-plasmaa. Voimakas hemolyysi häiritsee mittausta. Näyte säilyy jääkaappilämpötilassa 7 vrk ja pidempään pakastettuna.

Menetelmä:

ELISA

Tulkinta:

Tulosten mukana toimitetaan IDEXX:n englanninkielinen tulosraportti toimintaohjeineen.
IDEXX Interpretative Criteria for cats>>

Päivitetty: 20.12.2022

 • Palveleva laboratorio

 • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

  Liity joukkoomme

 • Asiakkaamme kertovat:

  "Ensimmäistä kertaa asioin yrityksenne kanssa. Aivan ykkösluokan palvelua kaikin puolin. Etukäteen olin puhelimitse yhteydessä ja sieltä sain asiakaspalvelijalta erittäin hyvät neuvot ja positiivisen tunteen. Kaikki oli valmiiksi suunniteltua ja helpoksi tehtyä, näytepurkit, lähetyslaatikko...
  Vastaus tuloksesta tuli nopeammin kuin olisin osannut edes odottaa. Kiitos siis hienosta palvelusta!
  "