Arkisto

Uutuus: Borrelia AB: C6 ym. (LIA)

UUTUUS! Borrelia AB: C6 ym. (LIA)

Uusi luotettavampi menetelmä borrelian taudin (Lyme) diagnosointiin ja hoidonseurantaan omassa laboratoriossa: Kvantitatiivinen Line Immuno Assay  (LIA)

Vastaus sisältää:

 • Erilliset tulokset antigeeneille p 100, VlsE, C6, p58, p1 (flagellin), p 39 (BmpA), P31 (Osp A), p23 (Osp C), p 18 (DbpA)
 • Tulkinnan onko kyseessä rokotteen vai todellisen patogeenikontaktin aiheuttama vaste

Näytetyyppi: Seerumi, kylmälähetys
Eläinlajit: Koira ja hevonen (Kissoilla kliinistä borrelioosia ei ole voitu kohonneista vasta-ainetasoista huolimatta tieteellisesti osoittaa)

Vasta-ainetasojen nousu voidaan havaita noin 30 vrk kuluttua patogeenikontaktista ja taso on korkeimmillaan 3 kk jälkeen. Kohonneita vasta-ainetasoja todetaan usein myös kliinisesti terveillä eläimillä, minkä vuoksi hoitoa suositellaan vain seropositiivisille koirille, joilla on oireita tai kohonnut proteiinipitoisuus virtsassa (virtsan proteiini/kreatiniinisuhde tai virtsan albumiini). Hoitovasteen varmistamiseksi suositellaan vasta-aineiden mittaamista 3–6 kk mahdollisen hoidon jälkeen.

Lue lisää Laboratoriokäsikirjastamme >>

 

 • Helppoutta elämääsi

  Rekisteröitymällä asiakkaaksemme pääset käyttämään palveluitamme helposti ja nopeasti sähköisesti, mikä säästää aikaa ja vaivaa.
  Rekisteröityminen on täysin ilmaista.

  Rekisteröidy palveluumme

 • Elintärkeitä vastauksia

 • Vieraile T-paitakaupassa

  Sieltä löydät huippusuositut eläinpaitamme.

  Siirry kauppaan