Arkisto

Uutuus: Borrelia AB: C6 ym. (LIA)

UUTUUS! Borrelia AB: C6 ym. (LIA)

Uusi luotettavampi menetelmä borrelian taudin (Lyme) diagnosointiin ja hoidonseurantaan omassa laboratoriossa: Kvantitatiivinen Line Immuno Assay  (LIA)

Vastaus sisältää:

  • Erilliset tulokset antigeeneille p 100, VlsE, C6, p58, p1 (flagellin), p 39 (BmpA), P31 (Osp A), p23 (Osp C), p 18 (DbpA)
  • Tulkinnan onko kyseessä rokotteen vai todellisen patogeenikontaktin aiheuttama vaste

Näytetyyppi: Seerumi, kylmälähetys
Eläinlajit: Koira ja hevonen (Kissoilla kliinistä borrelioosia ei ole voitu kohonneista vasta-ainetasoista huolimatta tieteellisesti osoittaa)

Vasta-ainetasojen nousu voidaan havaita noin 30 vrk kuluttua patogeenikontaktista ja taso on korkeimmillaan 3 kk jälkeen. Kohonneita vasta-ainetasoja todetaan usein myös kliinisesti terveillä eläimillä, minkä vuoksi hoitoa suositellaan vain seropositiivisille koirille, joilla on oireita tai kohonnut proteiinipitoisuus virtsassa (virtsan proteiini/kreatiniinisuhde tai virtsan albumiini). Hoitovasteen varmistamiseksi suositellaan vasta-aineiden mittaamista 3–6 kk mahdollisen hoidon jälkeen.

Lue lisää Laboratoriokäsikirjastamme >>

 

  • Suomalaista palvelua

  • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

    Liity joukkoomme

  • Asiakkaamme kertovat:

    "Olen erittäin tyytyväinen Movetin toimintaan. Lähettämisen helppous, sähköiset järjestelmät, vastausten saaminen ja asiakaspalvelu ovat kilpailijoihin verrattuna ylivoimaiset. Lähetän nykyisin melkein kaikki ulkopuolisiin laboratorioihin lähtevät näytteeni Movetiin, enkä näe syytä toimia toisin jatkossakaan jos palvelu pelaa näin hyvin."