Arkisto

Muutoksia Heskan allergia-tutkimuksissa

Lokakuun alusta lähtien Heska aloittaa allergiatutkimuksiin lähetettyjen näytteiden testaamisen ristireaktioihin liittyvien hiilihydraattiketjuihin sitoutuvien IgE-vasta-aineiden varalta. Mikäli näitä näytteessä todetaan, inhiboidaan niiden miltei kaikille siitepölyallergeeneille kohonneita tuloksia aiheuttava vaikutus ennen varsinaista IgE-määritystä. Inhibointimenetelmä on ainutlaatuinen, eikä sitä tarjoa tällä hetkellä mikään muu eläinten allergiatutkimuksia tekevä laboratorio, vaikka tuloksia kohottava vaikutus on havaittavissa kaikilla IgE-määritysmenetelmillä myös humaanidiagnostiikassa. Koska menetelmäuudistus nostaa joidenkin paneeleiden kustannuksia, olemme tarkistaneet Heskan allergiapaneeleiden hintoja. Uudet hinnat ovat voimassa 1.10.2016 alkaen. Korotus on maltillinen ja osa pakettien hinnoista jopa laski tarkistuksessa. Hinnat päivittyvät näkyville laboratoriopalveluun ja klinikkaohjelmistoihin.

Allergeenit ovat glykoproteeinirakenteita, jotka koostuvat allergeenille yksilöllisestä proteiiniosasta ja hiilihydraattiosasta, joka voi olla samanlainen monissa eri allergeeneissa (ristireaktiot,  cross-reactive carbohydrates). Osa eläimistä tuottaa runsaasti IgE-vasta-aineita myös näitä hiilihydraattiketjuja vastaan, jolloin siitepölypaneeleissa nähdään kautta linjan hyvin korkeita tuloksia. Reaktio voi nostaa kaikkien tai vain yksittäisten allergeenien tuloksia, joten tulosten tulkitseminen on haastavaa. Tällöin myös siedätyshoidon suunnittelu ja toteutus on työlästä, kun korkean tuloksen antaneita allergeeneja on runsaasti. Korkeita tuloksia saadaan usein myös sellaisille allergeeneille, joita eläin ei normaalissa elinympäristössään juurikaan kohtaa. Hiilihydraattiketjuihin sitoutuvien vasta-aineiden inhiboinnin jälkeen tehtävällä IgE-määrityksellä saadaan esiin aidosti positiiviset tulokset, joiden perusteella siedätyshoidosta saadaan helpommin toteutettava, edullisempi ja tehokkaampi.

Päivitetty: 30.9.2016

  • Palveleva laboratorio

  • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

    Liity joukkoomme

  • Asiakkaamme kertovat:

    "Kysytte meileissä miten pärjäsitte. Minusta palvelu on jatkuvasti loistavaa: asiantuntevaa, nopeata, avuliasta, joustavaa, eläinlääkärin ja asiakkaan huomioon ottavaa! Kiitos!"