Laboratoriokäsikirja

PCR

Takaisin hakutuloksiin

PCV2 Porcine Circovirus tyyppi 2 (qPCR) (B/EP/S/F/nukkatikku)

Sikojen sirkovirus 2 kuuluu sirkovirusten sukuun ja on lipidivaipaton yksijuosteinen DNA-virus. Sirkovirus yhdistetään niin kutsuttuun PMWS syndroomaan (Postweaning Multisystemic Wasting Syndrome).

PCV 2:lle altistuvat pääasiallisesti vieroitusikäiset porsaat, noin 6–8 viikon iässä. Altistavina tekijöinä pidetään esimerkiksi liian varhaista vieroitusta ja ternimaidon vähäistä saantia. Oireita ovat laihtuminen, kuumeilu, ruokahaluttomuus, hengitysongelmat, ripuli sekä yskä. Harvoissa tapauksissa saattaa esiintyä myös keskushermosto-oireita. Sairastuneissa porsaissa kuolleisuus saattaa olla hyvinkin korkea. Virustauti on todella tehokas leviämään. Se erittyy kaikkiin sian eritteisiin ja leviääkin näiden mukana tehokkaasti. PCV 2:lle on olemassa tehokkaita rokotteita, jotka suojaavat suhteellisen hyvin taudilta.

PCV 2:n tunnistamiseen käytetään PCR menetelmää, jolla tunnistetaan patogeenin DNA:ta infektioalueelta otetusta näytteestä.

Vastausaika:

1–3 arkipäivää

Näytetyyppi:

Nukkatikkunäyte ulosteesta, nielusta, nenästä tai silmäeritteestä, EDTA-veri, seerumi. Mikäli eläin on rokotettu viimeisen kuukauden aikana elävää taudinaiheuttajaa sisältävällä rokotteella, voi rokote aiheuttaa vääriä positiivisia tuloksia.

Menetelmä:

DNA-tekniikat (qPCR)

Tulkinta:

pos/neg

 

 • Helppoutta elämääsi

  Rekisteröitymällä asiakkaaksemme pääset käyttämään palveluitamme helposti ja nopeasti sähköisesti, mikä säästää aikaa ja vaivaa.
  Rekisteröityminen on täysin ilmaista.

  Rekisteröidy palveluumme

 • Elintärkeitä vastauksia

 • Vieraile T-paitakaupassa

  Sieltä löydät huippusuositut eläinpaitamme.

  Siirry kauppaan