Laboratoriokäsikirja

Tutkimukset aakkosjärjestyksessä

Takaisin hakutuloksiin

CDV Canine distemper virus (penikkatauti) (qPCR)

Canine distemper virus (CDV) aiheuttaa koiralle niin kutsutun penikkataudin. Se on yksijuosteinen RNA-virus, joka kuuluu paramyxovirusten heimoon.

Virustauti on erittäin tehokas leviämään. Tyypillisesti esiintyy flunssankaltaisia oireita: nuhaa, kuumetta, silmätulehduksia ja hengitystieoireita. Lisäksi saattaa esiintyä suolisto-oireita. Taudin edetessä voi esiintyä myös hermosto-oireita.

Kuten monet muutkin virustaudit, CDV voi aiheuttaa sekundaari-infektioille altistavia epiteelisoluvaurioita. Penikkatautia vastaan on olemassa tehokkaita rokotteita, jotka antavat hyvän suojan tautia vastaan.

CDV:n tunnistamiseen käytetään PCR menetelmää, jolla tunnistetaan patogeenin RNA:ta infektioalueelta otetusta näytteestä.

Vastausaika:

1–3 arkipäivää

Näytetyyppi:

Nukkatikkunäyte nielusta, nenästä tai silmäeritteestä tai virtsanäyte 1 ml tai ulostenäyte. Mikäli eläin on rokotettu viimeisen kuukauden aikana elävää taudinaiheuttajaa sisältävällä rokotteella, voi rokote aiheuttaa vääriä positiivisia tuloksia. Rokotteen vaikutus häviää taudinaiheuttajasta riippuen noin 3 –4 viikossa. Virtsa on luotettavin näytemateriaali, kun näyte joudutaan ottamaan rokottamisen jälkeen.

Menetelmä:

qPCR

Tulkinta:

pos/neg

 

  • Suomalaista palvelua

  • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

    Liity joukkoomme

  • Asiakkaamme kertovat:

    "Aivan mielettömän hyvä asiakaspalvelu... en olisi ikinä selvinnyt tästä itse, ilman sen ihanan ihmisen apua joka teki siellä päässä minulle kaiken alusta loppuun asti. Tulokset tuli juuri niin kun luvattiin ja niin selvästi että minäkin ymmärsin. Tulen käyttämään teidän palveluja jatkossakin ja suosittelen teitä myös muille. Kiitos teille todella paljon!"