Näytteiden lähetys

Lähetys Postin kautta

 • Lähetys on valmiiksi maksettu vastauslähetys
 • Toimita lähetys aina sisälle postiin.
 • Posti toimittaa näytteitä laboratorioon myös lauantaisin (lauantaijakelun ohje täällä)
 • Suojaa näytteet jäätymiseltä ja kuumentumiselta
 • Ota näytteitä lähettäessäsi huomioon myös viikonloput ja arkipyhät.
 • Huomioithan että monet näytteet eivät säily huoneenlämpötilassa viikonlopun yli, vaan ne tulisi saada perille viimeistään lauantaina tai lähettää vasta maanantaina.

Lähetystiedot:

Movet Oy, Kuopio
Tunnus 5017683
70006 VASTAUSLÄHETYS

Pakkausohjeet:

VERINÄYTTEET: Movetilta saataviin kelta-mustaraidallisiin näytteidenpalautuslaatikoihin. Voit tilata laatikoita täältä. Käytä mukana tulevia pakkaustarvikkeita. Näyteputkia ei saa lähettää kirjekuoressa, koska postin automaattinen lajittelu saattaa rikkoa näyteputket. EU-lainsäädäntö edellyttää, että postin kuljetettavaksi tarkoitetut biologiset (veri)näytteet tulee pakata asianmukaisesti niin, ettei muulle postille aiheudu vaaraa.

ULOSTENÄYTTEET: Voidaan lähettää tavalliseen pahvilaatikkoon pakattuina, mutta silloinkin laatikon päälle tulee lisätä merkintä: ”Eläinperäinen näyte – vapautettu”.

MUUT KIINTEÄT NÄYTTEET: Muut kiinteät näytteet, kuten poskisolunäytteet, kulkevat tarvittaessa pahvisessa kirjekuoressa tai kuplamuovikuoressa.

DERMATOFYYTTINÄYTTEET: Tartuntavaaran takia dermatofyyttinäytteet tulee lähettää keltamustaraidallisissa laatikoissa.

Kiireellinen lähetys

Mikäli lähetys on kiireellinen ja sen seuraavaksi aamuksi perille saapuminen halutaan varmistaa, varustetaan lähetys myös pikakirjeen tarroilla (Exprès-viivakooditarra). Lähetystunnuksella voi postin sivuilla seurata lähetyksen kulkua. Pikalähetyksestä veloitamme 3 € alv 24 %.

Lauantaiksi perille

Katso lauantaijakelun ohjeet täältä >>

 • Suomalaista palvelua

 • Sieltä saat tuoreinta tietoa ja uusimmat kuulumisemme.

  Liity joukkoomme

 • Asiakkaamme kertovat:

  "Olen erittäin tyytyväinen Movetin toimintaan. Lähettämisen helppous, sähköiset järjestelmät, vastausten saaminen ja asiakaspalvelu ovat kilpailijoihin verrattuna ylivoimaiset. Lähetän nykyisin melkein kaikki ulkopuolisiin laboratorioihin lähtevät näytteeni Movetiin, enkä näe syytä toimia toisin jatkossakaan jos palvelu pelaa näin hyvin."