Palvelut

Palvelut muiden lemmikkien omistajille

Otamme näytteitä vastaan myös suoraan eläinten omistajilta. Eläimen sairastuessa tulee omistajan olla aina yhteydessä eläinlääkäriin. Sairauteen liittyvä näytteidenotto, tulosten tulkitseminen ja diagnoosin tekeminen sekä sairauden kontrollointi vaativat aina eläinlääkärin ammattitaitoa. Terveydenhuollollisten uloste-, poskisolu- ja karvanäytteiden ottaminen onnistuu kuitenkin kotioloissakin. Usein näitä näytteitä otetaan itse myös eläinlääkärin ohjeistamana. Tarkempia näytteenotto-ohjeita eri tutkimuksiin löytyy laboratoriokäsikirjastamme. Omistajien lähettämistä näytteistä teemme esimerkiksi seuraavia määrityksiä:

  • Parasiitit sed/flot, tunnistus: minipossut, kanit, siilit sekä eksoottiset eläimet, kuten gekot
  • Madon munat, kpl/g (McMaster): minipossut ja kanit
  • Dermatofyytit (sieniviljely + PCR tunnistus yleisimmille lajeille)
  • Ulkoloiset/raapenäyte

Yhteistyölaboratorioidemme laajasta tutkimusvalikoimasta löytyy erittäin runsaasti geneettisiä tutkimuksia. Mikäli tarvitsemaanne tutkimusta ei löydy perustutkimusvalikoimastamme, ottakaa yhteyttä laboratorioon, niin selvitämme tutkimuksen saatavuuden.

Verinäytteen saa ottaa vain eläinlääkäri tai muu näytteenottoon asianmukaisen koulutuksen saanut ja riittävät tiedot ja taidot omaava henkilö. (HE 30/1999)

Tutkimusvalikoimaan pääset tästä>>

Lähetteen voit tehdä suoraan sähköiseen laboratoriopalveluun osoitteessa movet.provet.fi